Bingo Boll

Bingo Topplista

1. MamaMia
Mamamia Bingo

2. Bertil
Bertil Bingo

3. Maria
Maria Bingo

4. Unibet
Betsson Bingo

5. Mr Green
Mrgreen Bingo

Spela Bingo på nätet

Här förklarar vi de vanligaste bingospelen som förekommer när man ska spela spela Bingo på nätet!

Spela Bingo på nätet Alla kan spela bingo på nätet. Antingen spelar man på skoj eller så spelar man för att vinna riktiga pengar. Det finns flera olika varianter på bingospel, men det är egentligen bara tre typer av bingospel som spelas mest i i Sverige och på de svenska bingorummen på internet. Dessa är klassik bingo, variantbingo samt mönsterbingo. Nedan följer en kort beskrivning av dessa tre olika bingospel.

Klassisk Bingo


Klassisk bingo är precis som namnet låter klassisk bingo vilket också är det populäraste bingospelet. Spelbrickorna består av 75 nummer som ligger i tre separata 5 x 5-rutors spelfält. Kolumnerna på varje bricka markeras med "B, I, N, G, O". I kolumnen "B" finns siffrorna 1 till 15. I kolumnen "I" finns siffrona 16 till 30 och så vidare. Varje siffra förekommer bara en gång per spel och är slumpvis utplacerade på spelplanen. Alla 75 nummer ropas ut slumpmässigt och vid den första deldragningen gäller det att vara den första som får bingo på en rad, antingen vågrätt eller diagonalt. Det spelar ingen roll inom vilket spelfält du får en full rad. Ett roligt och underhållande bingospel!

Variantbingo


Variantbingo är väldigt lik klassisk bingo, skillnaden är att variantbingo består av fem deldragningar, vilket betyder att man har fler vinstchanser eftersom man kan vinna flera gånger på samma spelbricka. I första dragningen så ska man få bingo inom en rad för att vinna. Vid dragning två ska man vara först att få bingo på två rader, vid dragning tre ska man få tre rader osv. Raderna som man får bingo på måste vara inom samma spelruta på 5 x 5 rutor. Den sista deldragningen är alltid kopplad till jackpotten. För att få jackpott måste man ha fyllt en bricka innan ett visst antal bollar har dragits.

Mönsterbingo


När man spelar mönsterbingo är inte målet att fylla hela rader utan här gäller det att fylla rutor så att det bildas ett mönster, till exempel en siffra, bokstav eller en figur. Det är bingorummet som väljer vilket mönster det ska bli och mönstret finns förmarkerat på brickan. Första person som har fyllt i det förmarkerade mönstret har fått bingo!

Singelbingo


När man spelar singelbingo spelar man helt själv och är helt oberoende av andra spelare. Prissumman är fast i förhållande till insatsen vilket gör att du kan själv påverka vinstpotten. Eftersom du spelar helt själv bestämmer du också när spelomgången ska börja.

Hur vinner jag en jackpot?


I alla bingospel kan du vinna en jackpot. För att vinna en jackpot måste du vara först med att fylla ett 5 x 5 rutors spelfält inom ett visst antal utrop. Storlekarna på jackpottarna varierar efter svårighetsgraden på spelen. En hög jackpot är ofta svår att vinna, en lägre lite lättare att vinna.